نوشته شده توسط : سعید اعلامی
یک متخصص تغذیه با بیان اینکه مصرف زیاد چای موجب تخلیه آب بدن در طول روز می‌شود، اظهار کرد: روزه‌داران از نوشیدن چای زیاد و پررنگ خودداری کرده و هنگام سحری فقط یک استکان چای کمرنگ مصرف کنند.

یک متخصص تغذیه با بیان اینکه مصرف زیاد چای موجب تخلیه آب بدن در طول روز می‌شود، اظهار کرد: روزه‌داران از نوشیدن چای زیاد و پررنگ خودداری کرده و هنگام سحری فقط یک استکان چای کمرنگ مصرف کنند.

حسن فرهاد غیبی اظهار کرد: برای تامین آب مورد نیاز بدن بهتر است بین افطار تا زمان خواب شش الی هشت لیوان آب یا مایعات طبیعی نوشیده شود.

وی خاطرنشان کرد: توصیه می شود در وعده سحری برای جلوگیری از تشنگی در طول روز از مصرف غذاهای سرخ شده در روغن و غذاهای خشک مثل کوکو و کتلت خودداری شود.

وی افزود: برخی سردردها در ماه رمضان به دلیل افت قند خون نیست و این در افرادی که به مصرف چای بسیار عادت دارند، دیده می‌شود برای جلوگیری از این عارضه بهتر است بین سحری تا افطار سه الی چهار استکان چای کمرنگ مصرف کنند.

غیبی اظهار کرد: بهتر است روزه داران هنگام افطار روزه خود را با خرما یا قند طبیعی و یک استکان آب ولرم باز کنند تا معده آماده فعالیت شود.

وی گفت: استفاده نکردن از خرما یا قند طبیعی در ابتدای افطار ممکن است موجب افزایش مدت سیری در فرد شود.



:: بازدید از این مطلب : 98
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 12 مرداد 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سعید اعلامی

رییس اتحادیه چایکاران از واردات چای ناسالم برخی کشورها از جمله کنیا با قیمت‌های بالا خبر داد و گفت: سالانه نیازمند واردات حدود 100 هزار تن چای هستیم که به دو تا سه برابر قیمت چای درجه یک ایرانی وارد و فروخته می‌شود که در بسیاری از موارد سلاچای تولید شده بعد از گذشت سه سال قابلیت مصرف انسانی را ندارد، گفت: این چای تنها قابلیت تبدیل به کافئین دارد یا اینکه در امور دیگر استفاده شود.

 

وی با بیان این‌که برخی از کشور‌ها مانند کنیا چای‌های غیر قابل مصرف را در بیرون مرزها با اضافه‌کردن مواد شیمیایی در بسته‌بندی به ایران وارد می‌کنند، اظهار کرد: قیمت این چای کیلویی 50 هزار تومان است که برای مصرف‌کننده ضررهای بسیاری دارد.

 

هوسمی با بیان این‌که چای تولید شده در ایران به نحوی در باغ و کارخانه فرآوری می‌شود که باعث سربلندی چایکار است، گفت: کیفیت چای ایرانی در مقایسه با چای خارجی قابل قیاس نیست.

 

نا آشنایی ایرانی‌های با چای ارگانیک ایرانی

رییس اتحادیه چایکاران با بیان این‌که چایکاری در ایران تنها در مناطق شمالی صورت می‌گیرد، اظهار کرد: این مساله موجب شده مردم سایر مناطق آشنایی چندانی با ویژگی‌های چای ارگانیک نداشته باشند به همین دلیل چای‌ خارجی در ایران دارای متقاضی شده است.

 

وی با بیان این‌که اکثر چای‌های خارجی دارای مواد افزودنی و زیان‌بخش هستند، گفت: باید به مردم اطلاع‌رسانی شود تا از هرگونه چای استفاده نکنند.

 

 

هوسمی قیمت چای وارداتی را کیلویی 40 تا 60 هزار تومان عنوان و اظهار کرد: با توجه به این‌که قیمت چای خارجی از ایرانی گران‌تر است باید مردم را نسبت به استفاده صحیح از چای مناسب آگاه کرد.

رییس اتحادیه چایکاران یادآور شد: سال گذشته حدود 5000 تن چای سنواتی معامله شد.

 

وی با بیان این‌که سال قبل 19 تا 20 هزار تن چای خشک در ایران تولید شده است، اظهار کرد: این میزان تولید پاسخگوی نیاز داخلی کشور نیست به همین دلیل مجبور به واردات این محصول هستیم.

 

هوسمی اظهار کرد: مصرف چای در ایران حدود 115 تا 120 هزار تن و تولید ما تنها 19 تا 20 هزار تن است به همین دلیل باید شرایطی را برای افزایش تولید و ارزآوری در این بخش فراهم کرد.

 

رییس اتحادیه چایکاران بخاطر نشان کرد: سال گذشته حدود 50 هزار تن چای سنواتی در داخل و خارج معامله شده است.

 

هوسمی گفت: میزان تولید امسال نیز بستگی به شرایط اقلیمی دارد اما می‌توان پیش‌بینی کرد در سال جاری تولید چای پنج درصد افزایش داشته باشد.

 

وی قیمت چای خشک درجه یک را کیلویی 20 هزار تومان، درجه دو را 15 هزار تومان و درجه سه را 10 هزار تومان عنوان کردمت و کیفیت آن مشکل دارد.



:: بازدید از این مطلب : 114
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 12 مرداد 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سعید اعلامی
برخی گمان می‌کنند چای عطری، نوع متفاوتی از چای است که برگ‌های آن، عطر بیشتری دارند اما این‌طور نیست.


به گزارش نامه نیوز به نقل از سلامتیران، چای، گیاهی است که در خیلی از کشورها رشد می‌کند اما بر اساس شواهد، به نظر می‌رسد کشور چین، زادگاه اصلی این گیاه خوش‌عطر و طعم است. البته بوته چای از کشور هندوستان به ایران وارد و در شهرهای شمالی کشور کشت شده است. چای به آب و هوای معتدل و پربارانی برای رشد نیاز دارد. به همین دلیل هم بیشتر مزارع چای ایران در شهرهای شمالی کشور هستند.

با این مقدمه، می‌خواهیم به چند پرسش درباره روند تولید چای سیاه و یکی از پرطرفدارترین مشتقات آن، یعنی چای عطری پاسخ دهیم. گفت‌وگوی زیر با دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس دراین‌باره است.

برگ‌های چای برداشت‌شده در فصل بهار بهترند یا برگ‌های پاییزه؟
برگ‌های چای، معمولاً در دو نوبت بهار و پاییز چیده می‌شوند. هرچه برگ‌های چیده‌شده، تازه‌تر، جوان‌تر، کوچک‌تر و در قسمت‌های بالایی بوته چای قرار داشته باشند، کیفیت بیشتری هم دارند. به طور کلی،‌ لطافت برگ‌هایی که در بهار جمع می‌شوند، از برگ‌های پاییزه بیشتر است و عطر و طعم بهتری دارند.

مرحله بعد از چیدن برگ چای، برای تولید چای خشک چیست؟
برگ‌های چیده‌شده را به کارخانه‌های تولید چای یا همان کارخانه‌های چای خشک‌کنی، می‌دهند. برگ‌های تازه چای، ابتدا در سالن‌ها و داخل قفسه‌هایی نگهداری می‌شوند تا رطوبت آن‌ها تاحدی تعدیل شود. در اصطلاح به این کار «پلاساندن» می‌گویند.

حرارت این سالن‌ها که آفتابگیر هم نیستند، باید حدود 22 درجه سانتی‌گراد باشد تا برگ‌ها در این شرایط، حالت شل و قابل‌انعطافی پیدا کنند. در مرحله بعد، این برگ‌ها را از بین دستگاهی رد می‌کنند تا فشاری مکانیکی به آن‌ها وارد شود و سلول‌های برگ‌ها پاره و شیره سلولی از آن‌ها خارج شود. به این مرحله،‌ مرحله «شکستن برگ‌ها» می‌گویند.

در نهایت هم دوباره برگ‌ها را در سالن‌های طبقه‌بندی شده‌ای پهن می‌کنند که از نظر شرایط حرارتی، مانند سالن اول است. این مرحله از تولید چای «تخمیر» نام دارد که در آن، میکروارگانیسم‌های موجود در محیط و آنزیم‌های موجود در برگ‌ها،‌ باعث تخمیر ترکیب‌های موجود در برگ چای می‌شوند.

مدت تخمیر مهم است؟
بله. هرچه زمان باقی ماندن چای در مرحله تخمیر بیشتر باشد، چای نهایی رنگ سیاه‌تری هنگام دم کردن خواهد داشت. تنها تفاوت چای سبز و سیاه در گذر از این مرحله است؛ یعنی چای سبز، برخلاف چای سیاه، مرحله تخمیر را ندارد و بعد از مرحله شکستن برگ‌ها،‌ بلافاصله برای خشک کردن فرستاده می‌شود در صورتی که چای سیاه،‌ بعد از گذر از مرحله تخمیر، خشک می‌شود.

این روند تولید که قابل‌کنترل است. پس چرا چای‌های ایرانی، نسبت به چای‌های خارجی، مثل چای‌های هندی کیفیت خوبی ندارند؟
به نظر می‌رسد مشکل نوع بوته‌های چای موجود در ایران است. از آنجا که طی سال‌های متمادی، استقبال خوبی از چای‌های ایرانی نشد و حجم زیادی از این چای‌ها در انبارها باقی ماند چای‌داران هم تمایلی به اصلاح ژنتیکی و کار روی بوته‌های چای پیدا نکردند.

ضمن اینکه بی‌دقتی در جمع‌آوری برگ‌های لطیف‌تر و کوچک‌تر هم عاملی برای افت کیفیت چای خشک محسوب می‌شود. از طرف دیگر، شاید دقت کارخانه‌های چای‌خشک‌کنی ما هم طی مراحل مختلف تولید چای، به اندازه کافی نیست. تمام این عوامل دست به دست هم می‌دهند تا کیفیت چای ایرانی از چای خارجی کمی پایین‌تر و اقبال عمومی از آن کمتر باشد. البته نمی‌توان از تفاوت شرایط آب‌وهوایی و گرم‌تر بودن زادگاه‌های اصلی کشت چای مانند هند و سریلانکا هم نسبت به شمال ایران غافل بود.

البته این روزها کارخانه‌های تولید چای در ایران برای بهبود کیفیت محصولات خود تلاش می‌کنند و برخی محصولات داخلی، قابل رقابت با انواع خارجی‌شان است.

درباره فرایند معطر کردن چای‌های سیاه هم برایمان می‌گویید؟
برخی گمان می‌کنند چای عطری، نوع متفاوتی از چای است که برگ‌های آن، عطر بیشتری دارند اما این‌طور نیست. چای سیاه بعد از گذر از مرحله نهایی و خشک شدن، به چند دسته درشت، ریز و خاکه درجه‌بندی می‌شود. چای‌های خشک و درشت، معمولاً قیمت و کیفیت بیشتری دارند. خاکه چای هم بیشتر در تولید چای‌های کیسه‌ای به کار می‌رود. تمام چای‌های خشک، چه درشت و چه ریز، قابلیت معطر شدن با افزودن اسانس و طعم‌های مختلف شکلاتی و میوه‌ای دارند. حتی می‌توان به چای‌های خشک، کمی رنگ مجاز خوراکی هم اضافه کرد. کاری که معمولاً برای خاکه‌های چای موجود در چای‌های کیسه‌ای انجام می‌شود. متأسفانه، بیشتر چای‌های عطری با اسانس‌های شیمیایی معطر می‌شوند.

آیا می‌توان چای‌های عطری را خالص دم کرد یا این کار توصیه نمی‌شود؟
معمولاً بیشتر چای‌های عطری با اسانس‌های شیمیایی و البته مجاز معطر می‌شوند. هرچند که این اسانس‌ها مجاز هستند اما مصرف بیش از اندازه آن‌ها می‌تواند باعث بروز مشکلاتی مانند ابتلا به بیماری‌های گوارشی شود بنابراین بهتر است به مصرف مداوم چای‌های معطر عادت نکنیم. ضمن اینکه نوشیدن این نوع چای‌ها برای افراد آسیب‌پذیر مانند سالمندان، کودکان و خانم‌های باردار هم به دلیل اسانس‌ها و افزودنی‌هایی که دارند، مناسب نیست.

مخلوط کردن چای‌های عطری و ساده هم توصیه نمی‌شود؟
نه، زمانی که شما چای طبیعی را با چای معطر مخلوط می‌کنید، یعنی در تمام وعده‌هایی که چای می‌نوشید، مقداری چای عطری با تمام ترکیب‌هایی که دارد، مصرف می‌کنید. این در حالی است که تا حد امکان، نباید چای‌های معطر مصرف کرد. بهتر است مصرف چای‌های عطری را به شکل خالص یا مخلوط در برنامه غذایی خود محدود کنید تا بتوانید از تمام خواص موجود در برگ‌های چای ساده، بدون دغدغه بهره ببرید.

 



:: بازدید از این مطلب : 137
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 12 مرداد 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سعید اعلامی
زیاده‌روی در مصرف هیچ‌کدام از چای‌ها مفید نیست ولی آنچه شامل همه‌ی آن‌ها می‌شود این است که انواع چای‌ها خاصیت ضد پیری دارند.

چای گیاهی

دلایل زیادی وجود دارد که ما از یک فنجان چای داغ لذت ببریم. ما عطر گونه‌های مختلف چای را دوست داریم، در دست گرفتن یک لیوان چای داغ و مزه مزه کردن آن یک راه عالی برای رسیدن به آرامش است و مهم‌تر اینکه پس از گذراندن یک روز پر دغدغه بهترین معجون برای رفع خستگی و تجدید قوای جسمی است.

در بین چای‌ها خصوصاً برای ما ایرانی‌ها به ‌طور کلی می‌توان گفت نوشیدن چای معمولی طرفداران زیادی دارد. اما به جز چای معمولی چای‌های گیاهی دیگری هم هستند که جنبه دارویی دارند و خواص آن‌ها درمان بیماری‌های متعددی را موجب می‌شوند. در ادامه گونه‌هایی از چای‌های گیاهی به همراه خواص آن‌ها را برای شما بازگو می‌کنیم.

 

چای گل گاوزبان و سنبل الطیب (طبیعت گرم و تر)

خواص:

آرام‌بخش اعصاب، خواب‌آور، ضدسردردهای عصبی، ضدسودا و صفرا، ضدقولنج و اسپاسم، ضدتشنج و صرع، تقویت‌کننده قوای جنسی

طرز تهیه:

4 قاشق چای‌خوری گل گاوزبان یا 1 قاشق سنبل الطیب به‌علاوه 1 عدد لیموعمانی

 

چای بادرنجبویه (طبیعت بسیار گرم)

خواص:

در بعضی مزاج‌ها بالابرنده فشارخون، مقوی قلب و اعصاب، خون‌ساز، تقویت‌کننده سلول‌های مغزی، خواب‌آور، آرام‌بخش، نشاط‌آور، ضدبوی بد دهان. این گیاه مورد علاقه حضرت علی (ع) بوده است.

طرز تهیه:

یک قاشق غذاخوری با 2 لیوان آبجوش و نبات

تذکر:

افرادی که دچار فشارخون هستند با احتیاط مصرف کنند.

 

چای دارچین (طبیعت گرم و خشک)

خواص:

محرک اعصاب، ضدوسواس و جنون، مۆثر در درمان ناراحتی‌های گوارشی، دیابت، دردهای استخوانی و سردی بدن، مفرّح و تقویت امور جنسی، تقویت کبد و معده

طرز تهیه:

چند قلم دارچین با 2 لیوان آبجوش و نبات

مصرف یک نوع چای گیاهی به طور مداوم باعث بروز عوارض زیادی می‌شود.

از این رو پیشنهاد می‌شود در طول هفته چای‌های گیاهی مختلفی که برای شما

مفید هستند را بنوشید تا دچار عوارض ناشی از مصرف زیاد آن نشوید

چای زنجبیل (طبیعت گرم و خشک)

خواص:

بالابرنده فشارخون، ضد ضعف اعصاب، تقویت حافظه، ضددرد مفاصل، تقویت‌کننده قوای جنسی، مقوی معده، خون‌ساز، ضدسم غذایی

طرز تهیه:

یک قاشق چای‌خوری کوبیده زنجبیل با 2 لیوان آبجوش و نبات

 

چای اسطوخودوس (طبیعت گرم و خشک)

خواص:

آرام‌بخش اعصاب، تقویت‌کننده سلول‌های مغزی، ضدمیگرن، ضدزکام و آسم و برونشیت، ضداگزما، مۆثر در درمان روماتیسم

طرز تهیه:

یک قاشق غذاخوری با 2 لیوان آبجوش و نبات

آویشن

چای آویشن (طبیعت معتدل)

خواص:

بالابرنده فشارخون، تقویت اعصاب، رفع کولیت‌های مزمن، مدر( ادرارآور)، ضدانگل و رطوبت بدن، ضدصفرا، مۆثر در درمان زکام، سرفه و آسم، اشتهاآور، کاهش‌دهنده غلظت خون، مقوی جهاز هاضمه (گوارش)، تقویت بینایی

طرز تهیه:

یک قاشق غذاخوری با 2 لیوان آبجوش و نبات

 

چای نعنا یا پونه (طبیعت گرم)

خواص:

ضداسهال و استفراغ، ضدنفخ، مقوی معده، خوش‌بو کننده دهان، رفع خستگی، مۆثر در درمان بیماری‌های ریوی از جمله تنگی تنفس آسم، سرفه، مقوی قلب، مۆثر در درمان سرماخوردگی

طرز تهیه:

یک قاشق غذاخوری و 2 لیوان آبجوش با نبات

 

چای اکلیل کوهی (طبیعت گرم و معتدل)

خواص:

گیاه معجزه‌گر، مقوی اعصاب، مدر(ادرارآور)، ضدعفونت کلیه، ضدصفرا، ضددلهره و اضطراب، ضدزکام و سرماخوردگی، آسم، سیاه‌سرفه، تقویت‌کننده بدن، مقوی معده، ضددردهای روماتیسمی، استخوان و کمر، مۆثر در دفع سنگ‌های کلیه و کیسه صفرا

طرز تهیه:

2 قاشق غذاخوری با 2 لیوان آبجوش و نبات

 

چای مرزنجوش (طبیعت گرم)

خواص:

آرام‌بخش، بهترین داروی میگرن کهنه و سردرد، ضدنفخ، ضدسرماخوردگی، ضداسهال، خلط‌آور، تب بر، اشتهاآور

طرز تهیه:

1 قاشق غذاخوری با 2 لیوان آبجوش و نبات

 

چای بهارنارنج (طبیعت گرم)

خواص:

آرام‌بخش، تقویت‌کننده قلب و اعصاب، مفرح و نشاط‌آور

طرز تهیه:

یک قاشق غذاخوری با 2 لیوان آبجوش و نبات

 

چای گل پر (طبیعت گرم و خشک)

خواص:

تقویت‌کننده قوی حافظه، ضدفراموشی، ضدصرع، کمک به درمان اسهال، تقویت‌کننده قوه جنسی، کمک به هضم غذا، اشتهاآور، ضد جوش و دُمل

طرز تهیه:

یک قاشق غذاخوری با 2 لیوان آبجوش و نبات

برای دم کردنی‌های گیاهی بهتر است از قوری‌های چینی یا شیشه‌ای استفاده شود

چای آلبالو (دم کرده میوه آلبالو)

خواص:

اشتهاآور، کمک به هضم غذا، پایین آورنده فشارخون

طرز تهیه:

آلبالو رسیده بدون دم 200 گرم با 4 لیوان آبجوش و نبات

 

چای دارچین و زنجبیل

خواص:

این نوشیدنی برای تسکین دردهای دوران پریود خانم‌ها بسیار مفید است.

طرز تهیه:

چوب دارچین خردشده یک قاشق غذاخوری با زنجبیل به اندازه یک بندانگشت یا یک قاشق چای‌خوری پودر آن و 3 لیوان آب جوش 30 دقیقه روی حرارت ملایم دم بکشد، در زمان مصرف بهتر است با کمی عسل شیرین شود.

 

چای پونه کوهی و آویشن

خواص:

این نوشیدنی برای فصل پاییز و زمستان بسیار مناسب بوده و خاصیت ضدعفونی‌کننده دارد، برای سرماخوردگی و دردهای پریود خانم‌ها بسیار مناسب است.

طرز تهیه:

یک قاشق غذاخوری آویشن با یک قاشق غذاخوری پونه و 3 لیوان آب جوش. بهتر است در زمان مصرف با عسل شیرین شود.

 

چای میوه گل نسترن (طبیعت گرم)

خواص:

پایین آورنده فشارخون و قندخون، سرشار ویتامین ث، ضدسرماخوردگی، مقوی معده، ضداسهال

طرز تهیه:

میوه گل نسترن (15 عدد) در یک قوری (2 لیوان آب جوش) به همراه مقداری نبات دم کرده میل شود.

چای سبز

چای سبز

خواص:

ضدسرطان، محرک سیستم ایمنی بدن، کاهش پرفشاری خون، ضدافسردگی، سبب پایین آمدن خطر بیماری انسداد شریان‌ها می‌‌شود، خطر لخته شدن خون و سکته‌ها را کاهش می‌دهد.

تذکر:

در اصل گیاه چای سبز و سیاه یکی است. در صورتی که برگ تازه چای را به سرعت خشک کنند چای سبز به دست می‌آید ولی زمانی که برگ چای، مورد تخمیر قرار گیرد تغییراتی در رنگ و بـو، مزه و مواد و اثرات آن نسبت به چای سبز ایجاد می‌شود و چای سیـاه به دست می‌آید.

 

چای سیاه (چای معمولی)

خواص:

خواص چای سیاه یا همان چای معمولی کمتر از چای سبز است.

عوارض مصرف زیاد چای سیاه:

1. افزایش ترشح اسید معده که باعث تشدید ناراحتی‌های معده می‌شود.

2. چای سیاه مانع از جذب آهن شده و کم خونی ناشی از فقر آهن را تشدید می‌کند.

3. کافئین موجود در چای سیاه احتمال ایجاد بیماری سیستیت در پستان خانم‌ها را افزایش می‌دهد.

4. از نظر طب اسلامی و سنتی چای سیاه باعث افزایش تولید خلط سودا در بدن می‌شود.

 

تذکرات در مورد چگونگی دم کردن چای‌های گیاهی

1. برای دم کردنی‌های گیاهی بهتر است از قوری‌های چینی یا شیشه‌ای استفاده شود.

2. قوری را روی حرارت غیرمستقیم کتـری یـا سمـاور قرار دهیم.

3. برای دم کشیدن 15 دقیقه کافی است امّا هر چه بیشتر دم بکشد بهتر است.

4. چای را صاف نموده و میل نمایید.

 

توصیه‌ها در مورد نوشیدن انواع چای

1. زیاده‌روی در مصرف هیچ‌کدام از چای‌ها مفید نیست ولی آنچه شامل همه‌ی آن‌ها می‌شود این است که انواع چای‌ها خاصیت ضد پیری دارند.

2. بهتر است از چای‌هایی استفاده شود که بدون مـواد افزودنی همچون رنگ‌دهنده و طعم‌دهنده‌ها باشد.

3. جهت کاهش مضرات چای بهتر است با مصلح آن مصرف شود مصلح چای، دارچین و یا هل است.

4. هرگز فراموش نکنید که مصرف یک نوع چای گیاهی به طور مداوم باعث بروز عوارض زیادی می‌شود. از این رو پیشنهاد می‌شود در طول هفته چای‌های گیاهی مختلفی که برای شما مفید هستند را بنوشید تا دچار عوارض ناشی از مصرف زیاد آن نشوید. به طور مثال: خوردن چای معمولی به طور مداوم باعث خشکی روده و معده، خشکی سر و سرد شدن مغز، بیماری‌های کبدی، استسقاء، گرفتگی عضلات و کمبود آهن می‌شود. خوردن قهوه به طور مداوم باعث اعتیاد به کافئین، ناآرامی، سردرد، بیماری‌های کبدی می‌شود. خوردن گل گاوزبان به طور مداوم باعث تپش قلب و کم شدن سوی چشم می‌شود.

بخش تغذیه و آشپزی تبیان



:: بازدید از این مطلب : 196
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 12 مرداد 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سعید اعلامی

حاج محمد میرزا کاشف السلطنه ، مشهور به چای کار نخستین کسی بود که کشت چای رو در ایران رواج داد و به همین دلیل به "پدر چای ایران" معروف شد.
آرامگاهش مربوط به دوره معاصره و روی تپه ای از چای ساخته شده و بعدها هم در کنار برج آرامگاه فضایی برای احداث موزه تاریخ چای در نظر گرفته شد گیلان - لاهیجان
خیابان کاشف شرقی نرسیده به سه راه کشاورزی



:: بازدید از این مطلب : 132
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 12 مرداد 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سعید اعلامی

چای سبز اصالتا بومی کشور چین هست اما مردمان کشورهای ژاپن، کره‌ جنوبی و اندونزی هم آن را تولید و حتی به کشورهای دیگر صادر می ‌کنند. خیلی از ساکنان آسیای شرقی، چای سبز را به عنوان نوشیدنی اصلی‌ در میهمانی‌ ها سرو می‌ کنند و این نوشیدنی خوش ‌عطر به تازگی طرفداران زیادی را هم بین ساکنان اروپای غربی‌ پیدا کرده است....


چای سبز

بد نیست بدانید که چینی ‌ها، سالیانه نزدیک به 782 تن چای سبز تولید می‌ کنند که این میزان، حدود 80 درصد از کل تولید جهانی چای سبز است! ضمن این که مردم چین که خودشان بزرگ‌ ترین تولید کننده و صادر کننده چای سبز در دنیا به حساب می ‌آیند، می‌ گویند که برای تهیه این نوشیدنی باید یک قاشق چای‌ خوری از آن را در 150 میلی‌ لیتر از آب 85 درجه سانتی‌ گراد ریخت و آن را به مدت 30 ثانیه روی حرارت غیرمستقیم قرار داد تا دم بکشد. بنابراین، می ‌بینید که دم کردن چای سبز در لیوان‌ های مخصوص که در بازار وجود دارند، از نظر چینی‌ ها چندان درست نیست. اگر دوست دارید که اطلاعات بیشتری را در مورد چای سبز به دست بیاورید، بد نیست که گفت‌ و گوی زیر را با دکتر محمدحسین صالحی سورمقی، متخصص فارماکوگنوزی و استاد دانشکده داروسازی دانشگاه تهران بخوانید.

آقای دکتر! آیا می ‌توانیم چای سبز مرغوب را از روی ظاهرش بشناسیم؟

در حقیقت ما می ‌توانیم مرغوبیت چای سیاه را تا حد زیادی از روی ظاهر و عطرش تشخیص دهیم اما تشخیص مرغوبیت چای سبز از روی شکل ظاهری‌ اش کار بسیار سخت و تقریبا غیرممکنی است. چای سبز معمولا بوی زیادی ندارد و در نتیجه، اصل یا تقلبی ‌بودن آن را فقط آزمایشگاه ‌‌ها می ‌توانند تشخیص بدهند و نه خریداران معمولی.

گیاه چای سیاه و سبز یکی است ولی در روند تولید آن ها تفاوت زیادی وجود دارد. چای سیاه از پلاسیده و تخمیرکردن برگ چای تهیه می ‌شود ولی چای سبز از خشک کردن سریع برگ‌ های چای به دست می ‌آید

به نظر شما بهترین نوع چای سبز کدام است؟

در حال حاضر کشورهای مختلفی چای سبز را تولید می‌ کنند اما تجربه چینی ‌ها در پرورش و تولید این نوع از چای از بقیه کشورها بیشتر است و می‌ توان گفت که چای سبز چینی و بعد ژاپنی، بهترین نوع چای سبز هستند.

یعنی بهتر است که ما از عطاری ‌ها یا فروشگاه‌ ها بیشتر چای سبز چینی بخریم؟

راستش را بخواهید اگر تقلب و تبلیغی در نوع مرغوب و اصل برگ ‌های چای سبز چینی رخ ندهد، ما می ‌توانیم آن را به عنوان بهترین نمونه از چای ‌های سبز موجود در بازار معرفی کنیم. اما چای سبز چینی هم مانند برنج ایرانی، انواع و اقسام مختلفی دارد و این تنوع، کیفیت ‌های متفاوتی نیز دارد. در هر صورت چای سبزی که تولید خود کشور چین باشد و تقلبی هم در آن صورت نگیرد و با مواد دیگری مخلوط نشده باشد، مناسب ‌ترین نوع چای سبز است.

به نظر شما، آیا چای سبز کیسه‌ ای، کیفیت چای سبز باز را دارد؟

چای سبز

برای تهیه چای کیسه ‌ای، برگ‌ های آن را خرد می ‌کنند و درون لفافی قرار می ‌دهند تا استفاده از آن آسان ‌تر شود. اگر چای سبز کیسه‌ ای از برگ چای خالص تهیه شده باشد، می ‌توان گفت که کیفیت و خواص همان چای سبز معمولی را دارد ولی اگر رنگ مجاز خوراکی، اسانس یا مواد دیگری را برای جلب مشتری به چای‌های سبز کیسه‌ای اضافه کنند، این محصولات دیگر کیفیت چای سبز معمولی را نخواهند داشت. بنابراین هرچه شکل و عطر کالایی که می ‌خواهید مصرف کنید به محصول اولیه ‌اش نزدیک ‌تر باشد آن کالا از کیفیت و خواص طبیعی برخوردار است.

پس، از نظر شما چای سبزهای طعم ‌دار کیفیت و خواص انواع ساده‌ شان را ندارند؟

در مورد طعم ‌دارکردن چای سبز 2 بحث مختلف وجود دارد. اگر به منظور تکمیل اثر و خواص طعم ‌دهنده‌ های طبیعی به چای سبز، افزودنی‌ های گیاهی طبیعی مانند گیاه مریم‌ گلی اضافه کنند، آن وقت می ‌توان گفت که خواص این چای نه تنها از بین نمی‌ رود بلکه افزایش هم می ‌یابد. اما اگر طعم ‌دهنده‌ های مصنوعی را به منظور از بین بردن طعم و بوی تلخ چای سبز به آن اضافه کنند کیفیت آن تغییر می ‌کند و دیگر خواص اولیه را نمی ‌توان برای آن در نظر گرفت. با این حساب، افزودن طعم‌ دهنده‌ های گیاهی به چای سبز اشکالی ندارد اما نمی ‌توان مصرف بیش از اندازه چای سبزهای طعم‌ دار شده با اسانس ‌های مصنوعی را به افراد پیشنهاد کرد چون این محصولات از کیفیت لازم و کافی برخوردار نیستند.

آقای دکتر! شرایط نگهداری از چای سبز چگونه است؟

چون گیاهان تازه درصد بالایی آب دارند(حدود 60 تا 70 درصد) و به خاطر احتمال کپک‌ زدگی نمی ‌توان آن ها را به مدت طولانی نگهداری کرد بنابراین باید گیاهان را خشک کرد. منظور از خشک کردن، این است که آب آن ها در حدی گرفته می ‌شود که زیر 10 درصد آب داشته باشند. با این حساب، اول این که چای سبز باید در مکانی نگهداری شود که تا حد امکان رطوبت، نور مستقیم و هوا نداشته باشد. چون گیاهان خشکی مانند چای سبز، جاذب الرطوبه هستند و امکان کپک ‌زدن دارند.

هرچه شکل و عطر کالایی که می ‌خواهید مصرف کنید به محصول اولیه ‌اش

نزدیک ‌تر باشد آن کالا از کیفیت و خواص طبیعی برخوردار است

نکته دوم در مورد نگهداری چای سبز این است که آن را در صورت امکان در ظروف فلزی(ترجیحا آلومینیومی)، بعد شیشه ‌ای تیره‌ رنگ(مانند قهوه‌ای)، بعد شیشه‌ ای روشن و در انتها پلاستیکی نگهداری کنید. یادتان باشد که ظروف فلزی و شیشه ‌ای تیره‌ رنگ، اجازه برخورد مستقیم نور را به چای یا هر گیاه دیگر نمی ‌دهند. بنابراین بهترین ظرف برای نگه داشتن این محصولات به حساب می ‌آیند. در ضمن حتما در ظروف‌ تان را خیلی محکم ببندید تا هوا یا رطوبت هم به داخل خوراکی ‌تان نفوذ نکند و باعث خراب شدن آن نشود. بنابراین ظروف فلزی بهترین و ظروف پلاستیکی بدترین ظروفی هستند که می ‌توان چای سبز را در آن ها نگه داشت.

ماندگاری چای سبز چقدر است؟

ما می ‌توانیم هم چای سبز و هم سایر گیاهان را اگر خشک باشند و درست نگهداری شوند، حدود 12 تا 18 ماه نگهداری کنیم. البته شاید بتوان این محصولات را برای مدت بیشتری هم نگه داشت اما به ‌طور حتم پس از مدتی طولانی، کیفیت این محصولات پایین می ‌آید و نباید از نظر عطر و طعم انتظار انواع تازه را از آن ها داشت.

چای سبز

آیا خریدن و مصرف چای ‌های سبز فله‌ ای که در عطاری‌ ها به فروش می‌ رسند، مشکلی را برای مان پیش نمی ‌آورند؟

در واقع بهتر است هر محصولی را به صورت بسته ‌بندی خریداری کنیم تا از سلامت آن مطمئن باشیم اما اگر چای سبز هم به صورت فله‌ ای در مغازه‌ ها یا عطاری ‌هایی با محیط سالم و تمیز به فروش برسند، می ‌توانیم بدون نگرانی آن ها را هم بخریم و مصرف کنیم.

البته همان‌ طور که گفتم باید توجه داشته باشید که چای سبز فله ‌ای در شرایط مناسب و بهداشتی نگهداری شده باشد تا آلودگی‌ های محیطی شما را به دردسر نیندازند.

شستن چای سبز قبل از دم کردن آن می ‌تواند آلودگی‌ های احتمالی محیطی ‌اش را از بین ببرد؟

در واقع ما 2 نوع آلودگی محیطی داریم؛ یک نوع از آن حاوی برخی میکروب‌ ها و قارچ‌ ها است و همیشه در فضای اطراف‌ مان وجود دارد و ما با تنفس ساده هم آن را وارد بدن مان می ‌کنیم. اگر این نوع آلودگی روی چای سبز فله‌ ای بنشیند، هیچ مشکلی را برای مان به وجود نمی ‌آورد. اما اگر چای سبز فله ‌ای، آلوده به ویروس ‌ها یا میکروب ‌های بیماری‌ زا شده باشد، با شستن یا حتی دم کردن نمی ‌توان این آلودگی‌ ها را از بین برد و احتمالا با نوشیدن چنین چای سبز آلوده ‌ای بیمار خواهیم شد.

به عنوان آخرین سوال، آیا تفاوت چشمگیری در خواص انواع مختلف چای سبز وجود دارد؟

اجازه بدهید که این موضوع را کمی مفصل برای تان شرح بدهم تا خوب متوجه جواب سوال بشوید! در واقع، گیاه چای سیاه و سبز یکی است ولی در روند تولید آن ها تفاوت زیادی وجود دارد. چای سیاه از پلاسیده و تخمیرکردن برگ چای تهیه می ‌شود ولی چای سبز از خشک کردن سریع برگ‌ های چای به دست می ‌آید.

بین خواص و فواید چای سبز و سیاه حدود 30 تا 40 درصد تفاوت وجود دارد. یعنی چای سبز از نظر وجود آنتی‌ اکسیدان و موادی با خاصیت ضدسرطان غنی ‌تر است و در ضمن باعث کاهش فشارخون و کلسترول هم می‌ شود و اگر به صورت منظم و روزانه مصرف شود، می‌ تواند در طولانی ‌مدت تاثیری روی کاهش وزن افراد هم داشته باشد. این در حالی است که بین خواص انواع مختلف چای سبز تفاوتی بیش از 10 درصد وجود ندارد.

بخش تغذیه تبیان



:: بازدید از این مطلب : 212
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 12 مرداد 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سعید اعلامی


این کیک با استفاده از پودر چای سبز درست شده است. در صورتیکه این پودر را به شکل آماده در دسترس ندارید، می توانید چای سبز را آسیاب کرده و مورد استفاده قرار بدهید.امام باقر علیه السلام فرمود: هر کس به کعبه نگاه کند. تا وقتی به آن می نگرد مدام کار نیک برایش نوشته می شود و گناهش پاک می شود تا وقتی دیده از آن برگرداند.

این کیک با استفاده از پودر چای سبز درست شده است. در صورتیکه این پودر را به شکل آماده در دسترس ندارید، می توانید چای سبز را آسیاب کرده و مورد استفاده قرار بدهید.

 

مواد لازم:

آرد سفید: 2 و 3/4 پیانه

کره نرم شده: 1 پیمانه

شکر دانه ریز: 2 پیمانه سرخالی

تخم مرغ بزرگ: 4 عدد

پودر چای سبز: 3 قاشق غذاخوری

وانیل: 1/2 قاشق چایخوری

شیر: 1 پیمانه

بکینگ پودر: 2 و 1/2 قاشق چایخوری

 

طرز تهیه:

1 - کره، وانیل و شکر را به کمک همزن با یکدیگر بزنید تا پفکی شود. تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه کنید و خوب هم بزنید.

2 - آرد، بکینگ پودر و پودر چای سبز را الک کرده، در 3 مرحله به مخلوط کره افزوده و با قاشق هم بزنید. از آخر شیر را اضافه کنید و آرام هم زده تا بخورد مواد برود.

3 - مخلوط آماده شده را در قالب 20 سانتی که کاغذ گذاشته اید، ریخته و در فر 175 درجه سانتیگراد به مدت 45 دقیقه یا بیشتر قرار دهید تا پخته شود. می توانید داخل کیک از کشمش یا مغزهای وراکی هم استفاده کنید.

 

نکته:

این کیک های خوشرنگ با پودر چای سبز که به Matcha معروف است تهیه شده اند. چون این نوع چای به روش مخصوص آماده می شود. برای همین هم هست که خوشرنگ است.



:: بازدید از این مطلب : 158
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 12 مرداد 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سعید اعلامی

محققان معتقدند که همین چای سیاهی که دم می‌کنید و نوش جان می‌کنید برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید بوده و با دیابت مقابله می‌کند. چای سیاه خواص آنتی‌

حتماً می‌دانید که دیابت چه بیماری پردردسری است و میلیون‌ها نفر را در سرتاسر جهان گرفتار کرده است. برای همین بهتری کار این است که با تغییر سبک زندگی، داشتن تغذیه‌ی مناسب و ورزش و کنترل وزن از همان ابتدا از ابتلا به این بیماری قندی تلخ پیشگیری کنید.

محققان معتقدند که همین چای سیاهی که دم می‌کنید و نوش جان می‌کنید برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید بوده و با دیابت مقابله می‌کند. چای سیاه خواص آنتی‌اکسیدانی زیادی دارد.

 

در این مقاله می‌خواهیم نتایج چند پژوهش متعدد را بررسی کنیم که همگی از تأثیر مفید چای سیاه برای مقابله با دیابت می‌گویند. با ما همراه باشید.

علاوه بر اینکه چای سیاه سرشار از آنتی‌اکسیدان بوده و باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شود می‌تواند با فشارخون بالا نیز مقابله کند. نتایج یک پژوهش چینی نشان می‌دهد که خواص چای سیاه به این جا ختم نمی‌شود و برای مقابله با دیابت نیز مفید است.

 

باید بدانید که این چای بعد از آب دومین نوشیدنی پرطرفدار مردم سرتاسر جهان است. برای همین متخصصان علاقه‌ی بیشتری برای کشف خواص مختلف آن دارند.

 

محققان چینی روی میزان پلی ساکارید موجود در سه چای سبز، چای اولانگ و چای سیاه بررسی‌هایی انجام دادند. هدف این بود که تأثیر این سه نوع چای را روی درمان دیابت بررسی کنند. پلی ساکاریدها نوعی گلوسید حاوی نشاسته و سلولز هستند. این ترکیبات می‌توانند برای افرادی که دیابت دارند مفید باشند به خاطر اینکه جذب گلوکز را به تاخیر می‌اندازند. به عقیده‌ی این محققان از این سه نوع چای، چای سیاه حاوی پلی ساکاریدهایی است که بیش‌ترین تأثیر را در جلوگیری از جذب قند دارد. باید بدانید که پلی ساکاریدهای موجود در چای سیاه نقش مهمی در مقابله با رادیکال‌های آزاد دارد. این مولکول‌های موذی و آسیب‌رسان باعث بروز بیماری‌هایی مانند سرطان و آرتریت روماتوئید می‌شود. به عقیده‌ی این محققان پُلی ساکاریدهای موجود در چای سیاه یک روش طبیعی برای کنترل و مقابله با دیابت است.چای نباید با قند فراوان خورده شود به خاطر اینکه قند زیاد همان و ابتلا به بیماری قند خون یا همان دیابت نوع 2 همان.

 

در سال 2008 نیز نتایج یک پژوهش اسکاتلندی نشان داده بود که چای سیاه می‌تواند با دیابت نوع 2 مقابله کند. محققان این پژوهش چینی هم به این نتیجه رسیده‌اند که پولیفنول‌ها و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای که از تخریب سلول‌ها جلوگیری می‌کند می‌تواند عملکرد انسولین را نیز کنترل کند. پژوهش اسکاتلندی انجام‌شده در سال 2008 نشان داده بود که چای سیاه بهتر از چای سبز با دیابت مقابله می‌کند. با این حال چای سبز بهتر از چای سیاه باعث لاغری می‌شود. به خاطر اینکه ترکیبات موجود در چای سبز به چربی سوزی کمک می‌کند. این دو نوع چای همچنین از ابتلا به بیماری‌های قلبی پیگیری می‌کنند.

 

در سال 2005 نیز پژوهشی در این خصوص انجام شده بود. بررسی‌های که روی موش‌های آزمایشگاهی انجام شده بود نشان می‌دهد که چای سیاه و چای سبز هر دو برای مقابله با دیابت نوع دو موثر هستند. نتایج این پژوهش نشان داده بود که این دو چای برای جلوگیری از ابتلای دیابتی‌ها به بیماری آب مروارید نیز موثرند. در سال 2005 محققان اعلام کردند که چای سیاه و چای سبز ترکیبات مناسب و غیر سمی دارند که میزان قند خون را پایین می‌آورد. در واقع نوشیدن چای یک روش ساده و ارزان‌قیمت برای پیشگیری و یا به تاخیر انداختن ابتلا به دیابت و مشکلات ناشی از این بیماری محسوب می‌شود. محققان به مدت 3 ماه به موش‌های آزمایشگاهی چای سیاه و چای سبز دادند. بعد از بررسی‌هایی مشخص شد که این دو نوع چای مانع از ابتلا به بیماری آب مروارید ناشی از دیابت می‌شود و تأثیر مثبتی روی کاهش قند خون دارند. اگر بخواهیم طبق این پژوهش معادل‌یابی کنیم باید بگوییم که یک فرد 65 کیلویی باید روزانه یک لیتر یا 4 لیوان چای سیاه بنوشد.

 

البته این میزان چای نباید با قند فراوان خورده شود به خاطر اینکه قند زیاد همان و ابتلا به بیماری قند خون یا همان دیابت نوع 2 همان. همچنین حواستان باشد که چای سیاه چای بلافاصله بعد از غذا باعث جلوگیری از جذب آهن می‌شود.

اکسیدانی زیادی دارد.



:: بازدید از این مطلب : 161
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 12 مرداد 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سعید اعلامی

درست است که چای شیرین در وعده صبحانه مزه خوب و دلچسبی دارد اما شکر برای مغزتان مفید نیست و سلامت شما را تهدید می کند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ شکر همراه با چای می تواند سلامت دندان ها و کبد را به خطر بیاندازد و وزن را بالا ببرد.

بررسی ها نشان می دهند مصرف مداوم شکر در وعده صبحانه روی عملکرد مغز هم تاثیر گذاشته و کارایی آن را کاهش می دهد و دانشمندان در این زمینه پژوهش های مختلفی را انجام داده اند.

گفتنی است آن دسته از رژیم های غذایی که فقط شامل قند و "فروکتوز" هستند فعالیت های مغز را تحت تاثیر قرار می دهند چون توانایی انسولین را برای کمک به سلول های مغز مختل می کند.

قند فروکتوز در میوه ها نیز یافت می شود اما قند آن برای بدن مشکل زا نیست و مشکل زمانی ایجاد می شود که شکر همراه با نوشیدنی های داغ به ویژه در وعده صبحانه مصرف شود و متخصصان توصیه می کنند برای سلامت تان مصرف شکر را محدود کنید و به جای آن از "اسید های چرب امگا 3" در وعده صبحانه استفاده کنید زیرا مصرفشان باعث افزایش هوش و حواس می شود.



:: بازدید از این مطلب : 149
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 12 مرداد 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سعید اعلامی

چای سفید سفید یکی از ظریف‌ترین و لطیف‌ترین چای‌ها در جهان است که طعمی ملایم و شیرین دارد. این چای که در فصل بهار از غنچه‌های باز نشده برگ‌های درختچه‌های چای سفید تهیه می‌شود از مفیدترین و مغذی‌ترین چای‌ها در جهان است.چای سفید یکی از ظریف‌ترین و لطیف‌ترین چای‌ها در جهان است که طعمی ملایم و شیرین دارد. این چای که در فصل بهار از غنچه‌های باز نشده برگ‌های درختچه‌های چای سفید تهیه می‌شود از مفیدترین و مغذی‌ترین چای‌ها در جهان است. چای سفید برخلاف انواع مختلف چای سیاه یا چای معمولی به شیوه‌ای متفاوت فرآوری می‌شود و برگ‌های آن برخلاف چای معمولی که در معرض حرارت خشک می‌شود و رطوبت خود را از دست می‌دهد به شیوه‌ای طبیعی و در مقابل تابش نور خورشید خشک می‌شود. این چای سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های مفید و پلی‌فنل‌هایی است که علاوه بر خواص درمانی می‌تواند موجب پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها و اختلال‌های جسمانی نیز شود. چای سفید اگرچه در زمره گران‌ترین چای‌ها در جهان است اما خواص درمانی آن به حدی است که توجیه مناسبی برای این گرانی محسوب می‌شود.

 
را بیشتر بشناسید
 
یکی از دلایلی که چای سفید را از دیگر چای‌های گیاهی متمایز می‌کند و موجب گران‌ شدن قیمت آن در بازار می‌شود این است که چای سفید از سرشاخه‌های درختچه‌های چای تهیه می‌شود، در حقیقت چای سفیدی که ما می‌نوشیم از غنچه‌ برگ‌های باز نشده چای سفید تهیه می‌شود. همین امر موجب می‌شود تا قیمت این چای در مقایسه با دیگر چای‌ها بیشتر باشد. برای بسیاری از مردم این سؤال مطرح است که چرا این چای به چای سفید شهرت دارد. علت این است که روی برگ‌های باز نشده این چای پرز‌های سفیدرنگی وجود دارد که موجب سفید شدن سطح چای می‌شود. برای تهیه این نوع چای غنچه‌های باز نشده برگ چای سفید را جمع‌آوری کرده و آن را خشک می‌کنند. برگ‌های چای سفید به دلیل باز نشدن غنچه‌های نورس لوله‌ای شکل هستند.
خاصیت چای سفید
 
چای سفید علاوه بر کنترل کلسترول، چربی و فشار خون خواص مفید دیگری دارد که به ارزش‌های درمانی آن کمک می‌کند. برخی از این خاصیت‌ها را مرور می‌کنیم:
 
1. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای سفید احتمال ابتلا به برخی سرطان‌ها مانند سرطان روده، شکم و پروستات را به حداقل می‌رساند.
 
2. افرادی که چای سفید در رژیم و برنامه غذایی روزانه‌شان وجود داشته باشد کمتر درمعرض سکته‌های قلبی و مغزی هستند.
 
3. خاصیت ضدباکتری و ضدویروسی چای سفید بدن را در برابر بیماری‌های رایج فصل‌های سرد قوی و ایمن می‌کند.
 
4. نوشیدن چای سفید به افزایش تراکم استخوانی کمک می‌کند و میزان شکستگی‌های استخوانی و ابتلا به بیماری‌های مفصلی استخوانی را به حداقل می‌رساند.
 
5. فلوراید موجود در دمنوش تهیه شده از چای سفید مانع از خرابی دندان‌ها و مهم‌تر از آن مانع از رشد پلاک‌های دندانی و پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.
 
6. نوشیدن مستمر چای سفید به بهبود عملکرد سلول‌های پوستی کمک کرده و به جوانسازی سلول‌های پوستی و بهبود وضعیت پوست نیز کمک می‌کند.
 
چگونه چای سفید دم کنیم؟
 
برای تهیه چای سفید نباید به شیوه چای معمولی یا دیگر دمنوش‌ها اقدام کنید. تهیه این چای آداب ویژه‌ای دارد و بی‌دقتی در تهیه این چای سفید تمام خواص آن را از بین می‌برد و اثربخشی آن را کم می‌کند. برای تهیه چای سفید به شیوه درمانگران طب سنتی ایران کافی است یک قاشق غذاخوری سرپر از چای سفید را با یک لیوان آب که دمای آن از دمای آب جوش کمتر باشد به مدت 10 دقیقه دم کنید. برای این منظور باید آب را جوش بیاورید و اجازه دهید چند دقیقه بماند تا از دمای 100 درجه کمتر شود. این شیوه بهترین شیوه دم کردن و آماده کردن چای سفید است. اما ژاپنی‌ها به شیوه دیگری چای سفید دم می‌کنند. آنها چای سبز را درون قوری که دمای آبش زیر جوش است، می‌ریزند و قوری را روی میز می‌گذارند و آن را با پارچه‌ای می‌پوشانند. بعد از 10 دقیقه چای سفید آنها آماده است. چینی‌ها این چای را درون فلاکس دم می‌کنند.
چای سفید
از چای سبز مفیدتر است
 
برگ‌های چای سفید تمامی خواص برگ‌های چای سبز را دارد با این تفاوت که تاثیرگذاری و خاصیت این چای در مقایسه با چای سبز چند برابر است. در حقیقت چای سبز و چای سفید هر دو برای درمان و کنترل قند و چربی خون، کلسترول و فشار خون توصیه می‌شوند با این تفاوت که خواص چای سفید در مقایسه با چای سبز چند برابر است چون چای سفید از غنچه‌های نورس و بازنشده برگ‌های چای تهیه می‌شود و همین مسئله موجب شده تا چای سفید این روزها در بسیاری از کشورهای مشرق زمین به ویژه چین، ایران و هند در گروه پرفروش‌ترین و البته گران‌ترین چای‌ها و دمنوش‌های طبیعی شناخته می‌شود.

ایمنی بدن‌تان را تضمین می‌کند
 
به گفته متخصصان و درمانگران شیوه‌های طبیعی درمان نوشیدن چای سفید به صورت روزانه موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌های رایج در فصل پاییز و زمستان مانند سرماخوردگی، زکام و آنفلوآنزا می‌شود. از طرفی درمانگران شیوه طبیعی درمان ژاپنی از دمنوش تهیه شده از چای سفید برای تسکین دردهای مفصلی و استخوانی و درمان پوکی استخوان استفاده می‌کنند. این چای طعم شیرین و ملایمی دارد و یکی از پرطرفدارترین چای‌های گیاهی در سرزمین‌های شرقی است که به چای ضدسرطان نیز معروف است. وجود آنتی‌اکسیدان‌های مفید در این چای موجب می‌شود تا این چای به یکی از محبوب‌ترین دمنوش‌ها برای سالمندان تبدیل شود.
 
به خواستگارتان از این چای بدهید
 
چای سفید یکی از دمنوش‌های طبیعی و خوش طعمی است که ژاپنی‌ها در مراسم خواستگاری و مراسم چای خود از آن استفاده می‌کنند. نوشیدن چای سفید یکی از مهم‌ترین‌ اتفاق‌هایی است که در مراسم خواستگاری برخی کشورهای مشرق زمین مثل ژاپن دیده می‌شود. خانواده دختر برای مدیریت بهتر مراسم خواستگاری و برای افزایش آرامش و ریلکسی اعضای خانواده خود و خانواده خواستگار در شب خواستگاری دمنوش چای سفید سرو می‌کنند. این چای از آنجا که آرامش‌بخشی منحصربه فردی دارد می‌تواند استرس و اضطراب خواستگار و عروس را در شب خواستگاری از بین ببرد و شب به یادماندنی و پرخاطره‌ای را برای آنها به همراه داشته باشد.
 
تفاوت چای سبز و چای سفید چیست؟
 
چای سفید در حقیقت همان آنتی‌اکسیدان‌های چای سبز را دارد و تنها تفاوتش در میزان و اندازه این آنتی‌اکسیدان‌ها و اثرگذاری آنهاست. به همین دلیل این چای اثرگذاری بیشتری برای کنترل بیماری‌های قلبی-عروق و انواع سکته‌های قلبی و مغزی دارد و از طرفی می‌تواند اثرگذاری بیشتری بر بدن داشته باشد. تفاوت دیگر چای سبز و شیرین در میزان کافئین موجود در این دو نوع چای است. میزان کافئین موجود در چای سفید بسیار کمتر از چای سبز است و همین دلیل است که موجب می‌شود چای سبز در مقابل چای سفید گزینه بهتری برای کاهش وزن باشد. با وجود این اگر بخواهیم مقایسه‌ای بین چای سبز و چای سفید داشته باشیم به طور قطع چای سفید با طعم دلنشین و سبکی که دارد ویژگی‌ها و خواص بیشتری در مقایسه با چای سبز دارد و البته خیلی گران‌تر از چای سبز در فروشگاه‌های عرضه محصولات و گیاهان دارویی عرضه می‌شود.
 
گران اما مفید
 
خوشبختانه امروزه دسترسی به چای سفید برخلاف گذشته بسیار ساده است و بسیاری از برندهای داخلی چای این محصول را تهیه و دراختیار مراکز خرید و فروش چای قرار می‌دهند. در حال حاضر چای سفید به صورت فله و بسته‌بندی در بسیاری از عطاری‌ها و فروشگاه‌‌های فروش موادغذایی قابل دسترسی است و قیمت هر کیلو از آن بین 80 تا 100 هزار تومان است. البته امروزه کمتر کسی این چای را به صورت کیلویی خریداری می‌کند و غالبا این نوع از چای در بسته‌بندی‌های 20 تا 50 گرمی به مخاطبان و دوستداران این چای عرضه می‌شود.


:: بازدید از این مطلب : 171
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 12 مرداد 1394 | نظرات ()